FESTIVAL FÖR AUDIO DRAMATIZATION

Radio har haft en renässans under de senaste åren och människor utforskar det stora utbudet av historier som podcastvärlden erbjuder oss idag.

FLOAT presenterar den fiktiva och dramabaserade delen av den nya ljudvågen – både spännande professionella danska och internationella experiment och ljudet från oberoende producenter.

Under 2014 och 2015 organiserade vi 3-dagars ideella festivaler för radiodrama och audiopromenader. Under 2016 kommer FLOAT att vara värd för en serie individuella lyssningshändelser, en workshopkurs för att stärka och utveckla de växande ljudfiktiva produktionsmiljöerna i Danmark och vi lanserar tre tävlingar.

FLOAT bjuder in alla arter av radiodramatillverkare att delta i våra tre produktionstävlingar – PIECE (kortradiodrama), PAPER (manuskriptstävling) och (F) LYD – Marathon. Tävlingarna kommer att publiceras i slutet av maj (Piece and Paper) och efter sommaren (FLOAT Marathon)

Juryerna har glatt lyssnat och läst alla tävlande före den 26 november, där vinnarna kommer att avslöjas och delas ut sina priser vid en stor fest i Literaturhaus i Köpenhamn.

Nästa evenemang:

FLOATMARKNAD

Den 29 maj är du inbjuden till en nätverkskväll för Audio Drama, där du kan träffa andra audiofiler, hitta nya partners och höra om FLOATs två tävlingar Piece and Paper.

Kom in om du redan har startat ett ljuddrama-projekt eller om du drömmer om att komma in i det.

FLOAT MARKET DAY startar ett nytt samhälle för radiodramatillverkare – så om du inte kan delta den 29 maj, följ sedan oss på vår facebook-sida, där nya projekt och initiativ kommer att presenteras.

Posted in: Updates